Ange ditt sökord

Annons:

Krönika

Krönika: Om nödvändigheten att rensa
12 april, 2017 Bättre liv

Krönika: Om nödvändigheten att rensa

Under en stor del av mitt liv var jag övertygad om att om jag bara försökte tillräckligt mycket, så kunde jag förändra olika situationer och förhindra att människor känner sorg, övergivenhet och utanförskap. Om jag bara skärpte mina sinnen och var listig nog skulle jag kunna undvika bråk, slagsmål och annat som oroade en då väldigt konflikträdd tjej. Denna tro gjorde mig stark, kreativ och envis – men den blev också en tung börda att bära.

Krönika: Ingen kan göra allt – men alla kan göra något
16 augusti, 2016 Depression & Ångest

Krönika: Ingen kan göra allt – men alla kan göra något

När jag växte upp fanns en fröken som jag tyckte mycket om. Jag minns att jag var väldigt fascinerad över hur fint hon skrev, och ville gärna lära mig. Hon satt med mig ibland, och så skrev vi tillsammans. Jag kunde helt förlora mig i dessa vackra bokstäver, och hon kändes så trygg. Det betydde mycket för mig att få dessa stunder med henne. Jag kände mig viktig och sedd. En till synes liten skillnad, som för mig blev så viktig.

Krönika: Jag gjorde allt för att passa in
29 juni, 2018 Bättre liv

Krönika: Jag gjorde allt för att passa in

Jag gjorde allt för att passa in och var oerhört flexibel i de allra flesta relationer. Jag var någon som inte tog plats, som ofta höll med majoriteten, och eftersom jag sällan visade vem jag egentligen var så blev jag heller inte så intressant. Jag blev hon som håller med om det mesta och sällan eller aldrig hade egna åsikter. Det blev min roll.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.