Ange ditt sökord

Annons:

Deppig

Vårdepression – när ljuset har negativ påverkan
30 april, 2019 Depression & Ångest

Vårdepression – när ljuset har negativ påverkan

Dagsljuset är det många längtar efter när våren kommer, men det finns också de som påverkas negativt av solljuset. De blir nedstämda och drabbas av vårdepression.

Testa dig själv – Depression och ångest (HAD-skalan)
25 februari, 2020 Depression & Ångest

Testa dig själv – Depression och ångest (HAD-skalan)

Det finns många olika självskattningstest som man kan göra för att se om man är deprimerad och eller lider av ångestproblem. En del test har en seriös ansats, andra inte. Med hjälp att ett skattningsformulär kan du själv besvara ett antal frågor om ditt upplevda tillstånd och dina känslor. Här kan du testa om du är deprimerad med hjälp av HAD-skalan - ett seriöst test som är väl validerat.

Forskare: Facebook kan göra dig deppig

Forskare: Facebook kan göra dig deppig

Att snoka runt på det sociala nätverket Facebook kan göra dig deprimerad. Det hävdar forskare vid universitetet i Missouri, USA, efter att ha utrett de psykiska konsekvenserna bland facebookanvändare. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Enkät om antibiotikaanvändning

Hur ser du på antibiotika? Svara på 6 snabba frågor – tar 1 minut!

Till enkäten