Ange ditt sökord

Annons:

Demens

Digital minnesmottagning ger bättre tillgänglighet till demensutredning
7 februari, 2023 Hjärna & Nerver

Digital minnesmottagning ger bättre tillgänglighet till demensutredning

På Doktorn.com har vi tidigare berättat om en svensk innovation för demensutredning via en mobilapp. Sedan hösten 2022 är Minnesmottagningen.se den första digitala minnesmottagningen i Sverige som ingår i den offentligt finansierade vården. Det innebär att tillgången till demensutredning nu förbättrats för individer i hela landet.

Filmer från förr hjälper demensdrabbade
10 september, 2021 Hjärnan & Nerver

Filmer från förr hjälper demensdrabbade

När Erik Kotschacks mamma drabbades av demens upptäckte han att det finns gott om barnprogram medan utbudet för de allra äldsta är obefintligt. Sedan 2017 gör Traditions-TV inkluderande filmer om livet från förr i ett långsamt tempo som passar demensdrabbade. Det handlar om årstider, högtider, musikkändisar och roande händelser som är presenterade utifrån åskådarens förutsättningar.

Annons:
Annons:
Annons:
När minnet sviker
20 september, 2016 Hjärnan & Nerver

När minnet sviker

Att som anhörig se någon nära förlora minnet och andra vitala förmågor är smärtsamt. Sedan tillkommer samhällskostnaderna för demenssjukdom som i Sverige uppskattas till 50 miljarder årligen.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: