Ange ditt sökord

Annons:

Antibiotikaresistens

Antimikrobiell resistens (AMR) – ett hot som kräver åtgärder
21 november, 2023 Infektioner & Vacciner

Antimikrobiell resistens (AMR) – ett hot som kräver åtgärder

Antimikrobiell resistens (AMR), där bakterier, virus, svampar och parasiter inte längre svarar på den antimikrobiella komponenten i läkemedel och därmed leder till svårbehandlade infektioner, är ett allt ökande globalt problem. För att sätta fokus på detta viktiga ämne arrangeras varje år World AMR Week, där AMR står för antimicrobial resistance. I år äger evenemanget rum mellan den 18 och 24 november och fokuserar på de brådskande åtgärder som krävs för att tackla problemet.

Var femte patient fullföljer inte läkemedelsbehandling
20 september, 2022 Bättre liv

Var femte patient fullföljer inte läkemedelsbehandling

En ny Sifo-undersökning, gjord på uppdrag av Apotek Hjärtat under sommaren 2022, visar att var femte person (21 procent) någon gång under de senaste fem åren inte fullföljt en läkemedelsbehandling som ordinerats av läkare. Det var främst yngre personer i åldern 18–29 år som angav att de avbrutit behandlingen i förtid.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: