Ange ditt sökord

Annons:

Anorexia

Så blir du kroppspositiv del 2: Kroppsrecensenter är vi allihopa
11 december, 2019 Kvinnans hälsa

Så blir du kroppspositiv del 2: Kroppsrecensenter är vi allihopa

Under tre veckor kan du följa Kajjan Andersson som berättar hur vi kan bli mer kroppspositiva. I veckans del pratar vi om kroppsrecensioner och hur lätt åsikter om kroppen tyvärr kan spridas och påverka, särskilt våra barn. Varje vecka får du också konkreta tips på hur du blir mer kroppssnäll mot dig själv.

Anorexia nervosa – en dödlig sjukdom

Anorexia nervosa – en dödlig sjukdom

Det är svårt att veta hur många som är drabbade av ätstörningar då de flesta inte söker vård. Det finns statistik på att ungefär 100 000 personer har en diagnostiserad ätstörning. Enligt en undersökning av Rädda Barnen uppgav var femte tjej att de lider av någon typ av ätstörning. Man tror att bara tio procent av alla som har en ätstörning någon gång får en diagnos och behandling för detta.

Annons:
Största studien hittills om anorexia
15 oktober, 2015 Depression & Ångest

Största studien hittills om anorexia

Världens hittills största forskningsstudie om anorexia pågår just nu. Syftet är att knäcka anorexians genetiska kod och hitta vilka gener som gör att vissa människor drabbas av sjukdomen i högre utsträckning än andra. 

Allt om ortorexi
28 september, 2015 Depression & Ångest

Allt om ortorexi

Ortorexi skulle förenklat kunna beskrivas som en sorts tvångsmässig träningsnarkomani och nyttighet där mat och träning tagit över en stor del av livet. Även om ortorexi än så länge inte är någon egen diagnos börjar ortorexi bli allt mer vanligt. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: