Ange ditt sökord

Annons:

Aids

Okunskap om HIV leder till sämre bemötande
30 november, 2023 Infektioner & Vacciner

Okunskap om HIV leder till sämre bemötande

Resultaten från en undersökning om kunskapen kring HIV, avslöjar att endast 29% av deltagarna är medvetna om att risken för att överföra HIV från en person med välbehandlad HIV genom hudkontakt är obefintlig. Detta trots att hela 98% av respondenterna i denna grupp påstår sig ha god kännedom om HIV. Detta missförstånd, trots att HIV aldrig kan överföras genom hudkontakt, bidrar till stigmatisering, vilket är ett allvarligt problem för personer som lever med HIV i Sverige idag.

Världsaidsdagen den 1 december: Behandlad hiv smittar inte vid sex
29 november, 2019 Sex & Samliv

Världsaidsdagen den 1 december: Behandlad hiv smittar inte vid sex

Det är vetenskapligt bevisat att en person som lever med hiv inte kan smitta en partner vid sex om personen har en välinställd behandling men okunskapen och den fortsatta stigmatiseringen av en behandlingsbar infektion är oroväckande. Det menar såväl organisationer som myndigheter som jobbar med frågan.

Annons:
Världshepatitdagen i fokus

Världshepatitdagen i fokus

Världshälsoorganisationen (WHO) har utsett den 28 juli till World Hepatitis Day, en årligen återkommande global hepatitdag för att uppmärksamma hepatit som ett folkhälsoproblem i världen. Temat för 2016 är ”utrotning”. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: