Ange ditt sökord

Annons:

Gjort illa hälkuddarna

Hej ! Jag har dessvärre gjort illa mina hälkuddar, sjukgymnasten säger att de verkar vara "uttrampade". För mycket gympande på hårda golv med dåliga skor. Jag undviker gympa just nu och har skaffat gelekuddar som jag använder i princip alltid. Min fråga är: läker detta av sig själv eller kan en läkare göra något ? AnnaLena (52år)

Jag tror inte att en läkare kan göra något åt problematiken annat än att försöka ordna till bra inlägg som alternativ till gelekuddarna. Man kan formgjuta som en liten skål anpassad för just dina hälar. Med den behandlingen blir den naturliga kudden på plats och och kan inte trampas ut åt sidorna. Försök att komma till något ortopedtekniker som sysslar med den här tekniken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Rörelseapparaten

Ont i nacke och rygg av stillasittande jobb

Jag har ett väldigt stillasittande jobb och känner ofta av smärta i nacke och rygg. Jag upplever att det blir värre under vinterhalvåret, kanske för att man spänner sig mer i kylan? Vad kan jag göra för att inte ha så ont?

Rörelseapparaten

Tips för ömma fötter?

Jag har börjat jobba i en butik och går därför extremt mycket om dagarna. Trots bra skor har jag väldigt ont i fötterna när jag kommer hem på kvällarna. Har du något bra tips på vad som kan hjälpa ömma fötter?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: