Ange ditt sökord

Annons:

Akut knäartros

Min sambo - 60+ - drabbades av akut knäartros för ca tre år sedan. Hennes rörlighet är kraftigt nedsatt på grund av smärtan vid rörelse. Hon har annars ingen värk när hon vilar knäet. Hon har nu blivit operation med ersättning av konstgjord knäled. Men hon är väldigt tveksam här och ser det som en sista, drastisk utväg. Hon arbetar trots svåra smärtor alltjämt heltid. Frågorna vi ställer oss är: Vad visar resultaten av operation så här långt. Vidare: Finns det ingen alternativ behandling eller något som håller på att utvecklas. Hans (51år)

Innan man bestämmer sig för operation bör man har varit på en vad vi kallar "knäskola" hos sjukgymnast för att om möjligt få upp rörligheten. En annan viktig sak som nämns är att hon inte har någon värk i vila. Man får inte glömma att en operation är alltid en operation. De flesta människor med dessa besvär blir dock utan tvekan bättre efter en operation. Vidare är det förstås viktigt vilket arbete man har. Har man ett arbete med mycket belastning måste man tänka innan operationen vad man skall syssla med efteråt! Är det lämpligt att gå tillbaka till just det är jobbet eller skall man satsa på något annat? Tala genom situationen med sjukgymnast, samt hör vad behandlande ortoped har att säga om detta.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Rörelseapparaten

Kan huvudvärken kopplas till mina ryggproblem?

Hejsan, jag har lite huvudvärk varje dag. Har även haft problem med ryggen. Kan det vara så att jag är spänd på grund av ryggen och får huvudvärk? Med vänlig hälsning, Andreas 

Kvinnans hälsa

Lindra sjösjuka

Hej! Hur lindrar jag min sjösjuka på bästa sätt? Min familj och jag ska ut med båten i över en vecka så jag skulle behöva något som verkligen funkar. 

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!