Ange ditt sökord

Annons:

“58-årig kvinna” (Yvette) har myalgi i höger skuldra:

Jag har sökt företagsläkaren och fått beskedet att det inte finns något att göra åt det, utan jag måste lära mig att leva med det. Har fått Akupuktur och har en TNS-apparat, plus att jag har prövat många olika sorters värktabletter, bl.a Tiparol, Paraflex comp och Celebra, men inget hjälper. Finns det verkligen ingen värktablett som kan ta bort smärtan? Jag har också börjat få ont i höger ben; kan det också komma från skuldran och dess muskler? Värken styrs av arbete med höger arm. Jag är endast smärtfri om jag sitter still och inget gör. Har också ömtålig mage och får lätt huvudvärk av för mycket tabletter.

Skrivet av Hjortsberg...
Problemet är just som du säger: smärtstillande mediciner hjälper dåligt eller inte alls för KRONISKA smärtor! Detta är ett stort problem för sjukvården och om du ökar din dosering eller lägger till morfinliknande preparat kan du utveckla ett framtida beroende som ju är ett annat stort problem.

Kronisk smärta i nacke/axlar/rygg är tecken på överbelastning av ligament och muskler, vilket lett till ett inflammatoriskt retningstillstånd. Detta kan ta LÅNG tid att bli kvitt. Det du kan göra är att minska din TUNGA och statiska belastning samt att ÖKA din lätta rörlighet med töjning, motion och lätt fysisk aktivitet.

* Värme, bassängbad, sjukgymnastik och massage är yttre hjälp du kan få.
* Lätt vila och lätt fysisk aktivitet är sånt du själv kan styra över och som successivt får smärtan att släppa.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 7 maj, 2008

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: