Ange ditt sökord

Annons:

Fetma, mag- & tarmbesvär, depression, inflammation, typ 2-diabetes med flera besvär kan kopplas till tarmfloran. SymbioMe har utvecklat möjligheten att följa hur din tarmflora har koppling till dessa besvär och om du ändrar kosten kan du följa hur din tarmflora förändras över tid till en mer hälsosam sammansättning av bakterier.

Just nu kan du beställa tarmfloraanalys från SymbioMe med 700 kr i rabatt, 1 490 kr istället för 2 090 kr. Om du beställer två prover blir rabatten 1 700 kr. Läs mer och få möjlighet att beställa SymbioMe tarmfloraanalys här

SymbioMe tarmfloraanalys ger följande:

Så här använder Johan Bloom SymbioMe för att förbättra sin tarmflora:

“I mars 2020 tog jag mitt livs första tarmfloratest, då vid 52 års ålder. Jag oroade mig lite för provtagningen, men när testkitet kom efter några dagar var det enkelt och tydligt att ta provet. En smart papperslapp som man hänger i toaletten fångar upp avföringen och sedan tar man bara en tops och sticker ned några gånger, därefter ned i ett provrör och skickar iväg. Efteråt var det bara att spola ned papper och allt. Mycket enkelt och hygieniskt. Svaret kom sedan efter några veckor.

Jag har inga speciella besvär men vill hålla koll då jag är en hälsosam person som äter nyttigt och tränar en hel del. Jag blev lite besviken över att jag bara hade ganska normala resultat. Mångfalden, som är ett ganska bra mått på en hälsosam tarmflora, låg på 5,7 på en 10-gradig skala. Jag såg också att jag hade väldigt låga nivåer av den mycket viktiga bakterien Akkermansia Muciniphila, som är en bakterie som minskar tarmläckage och därmed minskar inflammationer och fetma. Den ger också jämnare blodsocker.

Jag åt tidigare nyttigt men tyvärr väldigt enformigt. För att förbättra min tarmflora inför nästa provtagning ändrade jag kosten något och lade till vissa typer av fibrer (exempelvis Fruktooligosackarider/FOS) som jag strödde på frukostmüslin. Jag införde även periodisk fasta några gånger i veckan då jag hoppade över frukosten. Jag googlade mig till en del information kring vad jag skulle göra för att öka Akkermansia.

Vid mitt nästa tarmfloratest i november 2020 blev mina resultat lyckligtvis bättre. Jag hade ökat i mångfald från 5,7 till 6,3 och jag hade ökat bakterien Akkermansia från 0,04 % till 1 %, vilket visade att min kost och fasta hade gett resultat.

Nu är nästa mål att försöka öka bakterier som bildar kortkedjade fettsyror då de är viktiga för att minska inflammationen i kroppen. Nu är fokus på att öka Bifidobakterier genom att äta mer syrade grönsaker (viktigt att de är kvarlevande bakterier), probiotika och kefir.”

Johan Bloom

Mitt resultat på mångfald 12 mars 2020:

Resultat på flera mätvärden den 5 november 2020:

Exempel på hur resultat på olika bakterier visas i appen. Man kan klicka på bakterienamnen och få mer information. Kan vara bra att Google också om man vill få ännu mer information, exempelvis hur man kan öka just den bakterien. Även diskussioner i forumet ger information.

Läs mer och få möjlighet att beställa SymbioMe tarmfloraanalys här

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.