Ange ditt sökord

Annons:

Klåda på kvällen – pga torr hud?

Hej,

Jag är en tjej på 25 år som i ett par månader haft klåda på smalbenen samt vaderna men bara på kvällen. Det är inte så att jag inte kan sova, men det kliar och låter jag bli det så går det över. Det kliar även runt handlederna, funderade på om det kunde vara någon allergi från klocka, men nu har jag varit utan klocka i flera månader och det är ingen skillnad. Jag var i thailand och efter att jag kom hem har detta börjat. Jag kan inte se några utslag eller liknande. Vad kan det vara? Jag har torr hud på benen, men har haft det tidigare utan att haft klåda.

Om du inte ser några som helst utslag utan huden bara är torr så beror nog klådan på detta. Klåda på grund av torr hud sitter just ofta på framsidan av underbenen. Dra ner på duschandet och smörj flera gånger dagligen med mjukgörande till exempel Caress som innehåller carbamid, och se om det hjälper.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!