Ange ditt sökord

Annons:

Kan man bli mer allergisk av ormbett med åren om man blev biten som liten?

Hej! Går runt och funderar på en sak. När jag va liten ~2år så blev jag biten av en huggorm. Det visade sig att jag även var allergisk mot deras gift och var nära att stryka med. Enligt min mor så sa läkarna att allergin kunde bli värre med åren. Bör jag undersöka detta? Tacksam för svar! Med vänliga hälsningar Kristoffer

För det första är ju ormbett på det stora hela ganska sällsynt. För det andra är det ur allergisynpunkt mera allvarligt med getingallergi som kan vara ytterst allvarligt för den som är överkänslig. Har aldrig träffat på någon patient med ormalldergi även om det säkert kan förekomma. Då är det ju mera allvarligt med ormbettet i sig när man är liten, dels ur reaktionssynpunkt totalt i den arm eller ben som blivit biten förutom cirkulationen, dels beroende på infektionsrisken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Alltid nästäppa men inte förkyld

Hej! Jag har någon form av förkylning som aldrig riktigt försvinner. Jag är inte snuvig men får svårt att andas genom näsan då den täpps igen. Speciellt när jag ligger ner för att sova.  Tagit både allergi-prover och till och med HIV-test med negativa resultat.

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Luftvägarna & Allergi

Läkemedel vid pälsallergi

Vi har precis upptäckt att vår tonåring här hemma är pälsallergier, efter att vi nyligen skaffat katt. Naturligtvis kommer katten byta hem, men jag tänkte fråga om det finns receptfria läkemedel som han kan ta eller om det behöver vara något speciellt utskrivet?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!

Gratis nyhetsbrev

Få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.