Ange ditt sökord

Annons:

Kan man bli mer allergisk av ormbett med åren om man blev biten som liten?

Hej! Går runt och funderar på en sak. När jag va liten ~2år så blev jag biten av en huggorm. Det visade sig att jag även var allergisk mot deras gift och var nära att stryka med. Enligt min mor så sa läkarna att allergin kunde bli värre med åren. Bör jag undersöka detta? Tacksam för svar! Med vänliga hälsningar Kristoffer

För det första är ju ormbett på det stora hela ganska sällsynt. För det andra är det ur allergisynpunkt mera allvarligt med getingallergi som kan vara ytterst allvarligt för den som är överkänslig. Har aldrig träffat på någon patient med ormalldergi även om det säkert kan förekomma. Då är det ju mera allvarligt med ormbettet i sig när man är liten, dels ur reaktionssynpunkt totalt i den arm eller ben som blivit biten förutom cirkulationen, dels beroende på infektionsrisken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Luftvägarna & Allergi

Nysattacker

Lider av plötsliga nysattacker och får en våldsam snuva. Hade dessa besvär 2 månader, men nu är det bättre. Nysattackerna får jag fortfarande, som jag ser det utan anledning. Är inte allergisk, kan i alla fall inte peka på något särskilt. Använder CPAP. Kan man vara allergisk mot sig själv?

Barn & Graviditet

Varför blöder min son näsblod när han är förkyld?

Min son är förkyld och han blöder nästan alltid näsblod när han snyter sig mycket när han är förkyld. Kan vi göra något åt det eller är det vanligt att vissa gör det?

Infektioner & Vacciner

Hur slipper vi den envisa höstsnuvan?

Jag och min fru har tre barn mellan 6 och 12 år som alla har besvär med den ”envisa höstsnuvan”. Snuvan håller sig under hela vinterhalvåret, och i och med de rådande omständigheterna och känsligheten kring förkylningssymptomen så blir de ständigt hemskickade från skola och förskola. Har du några rekommendationer på nässpray som är lämpliga för barn? Finns det andra produkter som kan vara bra att bunkra upp med för att lindra eller helst bota envisa förkylningar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.