Ange ditt sökord

Annons:

Kan man bli mer allergisk av ormbett med åren om man blev biten som liten?

Hej! Går runt och funderar på en sak. När jag va liten ~2år så blev jag biten av en huggorm. Det visade sig att jag även var allergisk mot deras gift och var nära att stryka med. Enligt min mor så sa läkarna att allergin kunde bli värre med åren. Bör jag undersöka detta? Tacksam för svar! Med vänliga hälsningar Kristoffer

För det första är ju ormbett på det stora hela ganska sällsynt. För det andra är det ur allergisynpunkt mera allvarligt med getingallergi som kan vara ytterst allvarligt för den som är överkänslig. Har aldrig träffat på någon patient med ormalldergi även om det säkert kan förekomma. Då är det ju mera allvarligt med ormbettet i sig när man är liten, dels ur reaktionssynpunkt totalt i den arm eller ben som blivit biten förutom cirkulationen, dels beroende på infektionsrisken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Pollenbesvär trots medicin

Hej, jag är pollenallergiker och jag upplever att mediciner hjälper till viss del, men jag upplever fortfarande besvär. Finns det något mer jag kan göra för att underlätta mina symptom?

Vilken typ av munskydd är bäst?

Hej, nu när det är viktigare än någonsin med munskydd och att hålla avstånd undrar jag vilken typ av engångsmunskydd som anses vara bäst?

Spelar märket på allergimedicinen någon roll?

Min son känner av pollen väldigt mycket och jag undrar hur jag ska tänka när jag köper allergimedicin och behöver tabletter, ögondroppar och nässpray... Spelar det någon roll att de är av olika fabrikat eftersom det sällan finns allt av samma?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: