Ange ditt sökord

Annons:

Kan man bli mer allergisk av ormbett med åren om man blev biten som liten?

Hej! Går runt och funderar på en sak. När jag va liten ~2år så blev jag biten av en huggorm. Det visade sig att jag även var allergisk mot deras gift och var nära att stryka med. Enligt min mor så sa läkarna att allergin kunde bli värre med åren. Bör jag undersöka detta? Tacksam för svar! Med vänliga hälsningar Kristoffer

För det första är ju ormbett på det stora hela ganska sällsynt. För det andra är det ur allergisynpunkt mera allvarligt med getingallergi som kan vara ytterst allvarligt för den som är överkänslig. Har aldrig träffat på någon patient med ormalldergi även om det säkert kan förekomma. Då är det ju mera allvarligt med ormbettet i sig när man är liten, dels ur reaktionssynpunkt totalt i den arm eller ben som blivit biten förutom cirkulationen, dels beroende på infektionsrisken.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 27 september, 2012

Liknande frågor

Röda och kliande ögon av pollen

Våren är min absoluta favoritårstid om det inte vore för min fruktansvärda pollenallergi. Mina ögon kliar konstant och de blir helt rödsprängda. Vad kan jag göra för att få bort mina röda kliande ögon och faktiskt kunna våga mig ut under pollensäsongen? Jag är så trött på att äta olika tabletter som inte hjälper.

Bättre liv

Hur håller jag mig rökfri?

Jag har satt som nyårslöfte att sluta röka! Det har varit svårt så här i början, men jag har lyckats hålla det än så länge. Har du några tips på bra preparat och produkter som kan hjälpa mig att lyckas hålla mitt nyårslöfte?

Luftvägarna & Allergi

Kan rinnande näsa vara allergi?

Min dotter på 13 år har under de senaste två månaderna haft konstant rinnande näsa. Hon känner sig inte förkyld i övrigt. Vi har testat några olika nässprayer, men ingen har helt hjälpt. Har du några värdefulla tips på vad som kan hjälpa? Kan det vara någon form av allergi?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: