Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag vara drabbad av Östrogen dominans?

De senaste 2 år har jag haft många besvär. Trötthet, vattenansamling, viktuppgång, magsyra, ångest (utan anledning), häftiga mensperioder med extrem mycket värk, eller ingen mens alls. Tester hittades inget som anses fel, endast grova cellförändringar. Jag begärde ett FSHprov; 98, samt begärde jag en blodtryckmätning; det mättes till 185/125! Jag fick vätskedrivande (gått ner 5 kg) samt blodtryckssänkande. BMI=25 Hormonprov visade östradiol 588, SHBG 59, Progesteron 2.1. Kan det vara Östrogen dominans? /kvinna 43

Har du nu fått blodtrycket normaliserat eller är det fortsatt högt? Hur har det gått med uppföljningen av de grova cellförändringarna? Båda sakerna måste följas upp förstås och om besvären inte ger med sig måste man undersöka dig ytterligare!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Kvinnans hälsa

Stressad av håravfall

Jag har på senare veckor upptäckt att jag tappar otroligt mycket hår när jag tvättar och borstar. Jag gick nyligen igenom en abort vilket självklart resulterade i mycket ångest, kan det ha något med saken att göra? Jag kan inte sluta oroa mig, så vad kan jag göra åt saken? Får bara ännu mer stress av att se allt hår som ramlar, kan det vara vitaminer eller så?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: