Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag vara drabbad av Östrogen dominans?

De senaste 2 år har jag haft många besvär. Trötthet, vattenansamling, viktuppgång, magsyra, ångest (utan anledning), häftiga mensperioder med extrem mycket värk, eller ingen mens alls. Tester hittades inget som anses fel, endast grova cellförändringar. Jag begärde ett FSHprov; 98, samt begärde jag en blodtryckmätning; det mättes till 185/125! Jag fick vätskedrivande (gått ner 5 kg) samt blodtryckssänkande. BMI=25 Hormonprov visade östradiol 588, SHBG 59, Progesteron 2.1. Kan det vara Östrogen dominans? /kvinna 43

Har du nu fått blodtrycket normaliserat eller är det fortsatt högt? Hur har det gått med uppföljningen av de grova cellförändringarna? Båda sakerna måste följas upp förstås och om besvären inte ger med sig måste man undersöka dig ytterligare!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Stressad av håravfall

Jag har på senare veckor upptäckt att jag tappar otroligt mycket hår när jag tvättar och borstar. Jag gick nyligen igenom en abort vilket självklart resulterade i mycket ångest, kan det ha något med saken att göra? Jag kan inte sluta oroa mig, så vad kan jag göra åt saken? Får bara ännu mer stress av att se allt hår som ramlar, kan det vara vitaminer eller så?

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Hud & Hår

Svampinfektion i underlivet

Jag tror jag har fått svamp eller/och urinvägsinfektion i underlivet. Jag hade 2 tabletter kvar från förra gången jag hade infektion samt att jag har köpt svampmedel på apoteket som jag börjat använda. Min fråga är om läkaren fortfarande kan se om man har svamp och/eller urinvägsinfektion om man redan har påbörjat behandling? Jag behöver antagligen gå till läkaren och ta prover för att få mer tabletter utskrivna. Tacksam för svar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: