Ange ditt sökord

Annons:

Kan jag vara drabbad av Östrogen dominans?

De senaste 2 år har jag haft många besvär. Trötthet, vattenansamling, viktuppgång, magsyra, ångest (utan anledning), häftiga mensperioder med extrem mycket värk, eller ingen mens alls. Tester hittades inget som anses fel, endast grova cellförändringar. Jag begärde ett FSHprov; 98, samt begärde jag en blodtryckmätning; det mättes till 185/125! Jag fick vätskedrivande (gått ner 5 kg) samt blodtryckssänkande. BMI=25 Hormonprov visade östradiol 588, SHBG 59, Progesteron 2.1. Kan det vara Östrogen dominans? /kvinna 43

Har du nu fått blodtrycket normaliserat eller är det fortsatt högt? Hur har det gått med uppföljningen av de grova cellförändringarna? Båda sakerna måste följas upp förstås och om besvären inte ger med sig måste man undersöka dig ytterligare!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Anders Halvarsson
Allmänmedicin
Publicerad: 17 december, 2012

Liknande frågor

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Kvinnans hälsa

Trängningar i blåsan

Jag har trängningar i blåsan, vad finns för hjälp?

Kvinnans hälsa

Muntorrhet av klimakteriet

Jag har sedan 6 månader kommit i klimakteriet och har flera olika biverkningar av det, men det värsta tycker jag är muntorrhet! Har provat allt receptfritt, vill inte äta östrogen! Jag blir nästan tokig av denna hinna i munnen. Vad ska jag göra och finns det något som lindrar mina besvär? Jag har ingen livsgnista kvar.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: