"Jennie Orolig" (20) är en tjej som fått ledskador i bägge axlar pga tunga lyft:

"Jennie Orolig" (20) är en tjej som fått ledskador i bägge axlar pga tunga lyft:

"Jennie Orolig" (20) är en tjej som fått ledskador i bägge axlar pga tunga lyft:

Jag har sedan 1½ år tillbaka haft detta besvär men ignorerat smärtan till en början. Sökte inte hjälp förrän smärtan blev värre då jag förstod att något var fel. Har varit hos läkaren som säger att enda behaandlingsalternativ är sjukgymnastik. Min sjukgymnast vill att jag ska göra varm vattengympa vilket jag inte vill gå med på. Jag känner mig obekväm med alla andra och hon säger att varmvattengympa är enda alternativet. Jag lider hellre än att gå på sådant. Jag vill att du ska hjälpa mig med att ge något bättre alternativ. Har själv börjat äta naturläkemedel mot ledvärk. Kan det vara bra?
Skrivet av Christer Hjortsberg...
JA, jag tror att der finns alternativ till vattengympa. Tyvärr tror jag emellertid att naturläkemedel kommer att ha en begränsad hjälp för dig och skulle nog tro att effekten blir för svag för att du skall ha någon nytta av den.

ORSAKEN till dina besvär kommer helt att styra vilken behandling som du bör få.
Du måste få en medicinsk diagnos som kan förklara varför du har smärtor och sedan kan man skräddarsy en behandling efter det.

* Finns det förändringar på din röntgen?
* Finns det felställningar i nacke/bröst/rygg?
* Har du tunn muskulatur?
* Finns det ömma punkter?

Som du ser måste läkaren identifiera varför du har ont och kom gärna sedan tillbaka med frågor om den behandling som han kan rekommendera just för dina besvär. Välkommen åter!

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress