Jag får ätstörningar av all bantning

Jag får ätstörningar av all bantning

Jag får ätstörningar av all bantning

Hej Jag har skadat mitt knä riktigt illa och kan inte göra annat än gå i lugn takt, nu säger min läkare att jag måste gå ner i vikt för att knäet ska hålla hela livet, jag har förut gått ner i vikt med hjälp av viktväktarna men jag blev tyvärr sjuk och utvecklade ätstörningar, de återkommer när jag försöker banta. Vill gärna gå ner i vikt men skulle behöva proffshjälp. Lotta
Hej Lotta!
Sök via vårdcentralen. Beroende på saker i din historia kan risken att falla in i en ätstörning vara större än eventuell vinst om du endast har en lätt övervikt? Vet läkaren som behandlat ditt knä om din historia med ätstörning? Det gäller att hitta ditt bästa välmående!
De som har en historia med ätstörning, och har en stor övervikt, bör gå ned i vikt långsammare och se sin viktnedgång som än mer långsiktig än de som inte haft ätstörning. Detta för att inte komma in i en negativ spiral igen. Ett annat råd är att ha helt andra mål än viktnedgången, till exempel att må bättre genom att få regelbundna matvanor, bli piggare genom dagliga promenader(med anpassning till ditt knä). Då kommer viktnedgången med på köpet, men hamnar inte i fokus.
Mvh Per-Åke Lagerbäck
Teman: 
 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress