Ange ditt sökord

Annons:

Hur kan jag få tillbaka håret?

Hej! Jag är en kille på 21 år och har på senaste tiden tappat mycket hår. Det är flikarna som vill fram mer och mer. Finns det något läkemedel som jag kan skaffa för att inte få håravfall, helst få tillbaka håret. MVH Rickard 

Börjar man att får håravfall av beskriven typ måste man se på hur det ligger till med arvet på pappas och mammas sida. Har man en pappa, farfar, morfar farbröder eller morbröder skall man se att det här är en ärftlig variant av höga hårfästen som man inte kan göra speciellt mycket åt. Det är en helt annan sak om man skulle misstänka en bakomliggande hudsjukdom med exempelvis såriga områden i hårbotten. Om så är fallet skall man givetvis söka för detta. Man har provet med olika typer av lokala behandlingar för att kunna få behålla håret. Då framgångarna har varit mycket måttliga har vi i de här fallen mycket liten möjlighet att bromsa utvecklingen. Är man ändå förtvivlad över sin situation är det aldrig fel att gå till läkare för att diskutera igenom situationen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.