Ange ditt sökord

Annons:

Hur kan jag få tillbaka håret?

Hej! Jag är en kille på 21 år och har på senaste tiden tappat mycket hår. Det är flikarna som vill fram mer och mer. Finns det något läkemedel som jag kan skaffa för att inte få håravfall, helst få tillbaka håret. MVH Rickard 

Börjar man att får håravfall av beskriven typ måste man se på hur det ligger till med arvet på pappas och mammas sida. Har man en pappa, farfar, morfar farbröder eller morbröder skall man se att det här är en ärftlig variant av höga hårfästen som man inte kan göra speciellt mycket åt. Det är en helt annan sak om man skulle misstänka en bakomliggande hudsjukdom med exempelvis såriga områden i hårbotten. Om så är fallet skall man givetvis söka för detta. Man har provet med olika typer av lokala behandlingar för att kunna få behålla håret. Då framgångarna har varit mycket måttliga har vi i de här fallen mycket liten möjlighet att bromsa utvecklingen. Är man ändå förtvivlad över sin situation är det aldrig fel att gå till läkare för att diskutera igenom situationen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: