Ange ditt sökord

Annons:

Hur kan jag få tillbaka håret?

Hej! Jag är en kille på 21 år och har på senaste tiden tappat mycket hår. Det är flikarna som vill fram mer och mer. Finns det något läkemedel som jag kan skaffa för att inte få håravfall, helst få tillbaka håret. MVH Rickard 

Börjar man att får håravfall av beskriven typ måste man se på hur det ligger till med arvet på pappas och mammas sida. Har man en pappa, farfar, morfar farbröder eller morbröder skall man se att det här är en ärftlig variant av höga hårfästen som man inte kan göra speciellt mycket åt. Det är en helt annan sak om man skulle misstänka en bakomliggande hudsjukdom med exempelvis såriga områden i hårbotten. Om så är fallet skall man givetvis söka för detta. Man har provet med olika typer av lokala behandlingar för att kunna få behålla håret. Då framgångarna har varit mycket måttliga har vi i de här fallen mycket liten möjlighet att bromsa utvecklingen. Är man ändå förtvivlad över sin situation är det aldrig fel att gå till läkare för att diskutera igenom situationen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: