Ange ditt sökord

Annons:

Har problem med min ständiga smärta som startar ovanför hälen och undrar vad det är för något?

Har ständig smärta ovanför hälen, på båda sidor om hälsenan. Det gör ont både vid beröring och belastning. värst på morgonen eller efter promenad. Efter längre promenad går värken upp som molande i vaden. En viss svullnad om man jämför med vänster.

Det kan röra sig om en hälseneinflammation. Man behandlar det med så kallad excentrisk muskelkontraktion. En sjukgymnast kan visa hur du bäst skall göra. Men det kan också behövas antiinflammatorisk medicn och inlägg i skorna. Din läkare på vårdcentralen kan undersöka dig och se vad som behöver göras.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 15 maj, 2012

Liknande frågor

Rörelseapparaten

Vad kan jag göra åt stela leder?

Jag upplever att jag blivit så stel i leder och muskler. Det känns trögt, framför allt i benen när jag går. Jag har inte ändrat något i mina kost- eller motionsvanor, som jag anser vara tämligen sunda. Behöver jag kanske ta något tillskott av något som finns receptfritt eller bör jag uppsöka läkare?

Rörelseapparaten

Stel i ryggen efter träning

Jag är en man på 35 år som sedan några år tillbaka haft problem med ryggen och att jag känner mig stel. Det är speciellt efter träningspass som stelheten smyger sig på. Har fått rådet att träna för att bygga upp musklerna kring ryggen, men går det att göra något annat åt stela ryggar?

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: