Ange ditt sökord

Annons:

Frågor kring näspolyper

Hej,

Jag är 35 år och har fått diagnosen hyperplastisk polypos i kolon. Då jag har varit orolig för detta har jag sett att jag har ett par liknande polyper på nacken och under armen (liten kula på stjälk), Som jag har förstått det så är dessa oftast godartade och kan inte kopplas till polyper i tarmen. Nu har jag även hittat en liten polyp (ser det ut som) på insidan av näsvingen. Är detta vanligt och ofarligt eller skall jag kontakta min dr angående detta. Bildas det näspolyper även i yttre delen av näsan eller är det bara längre in på slemhinnan?

När man talar om näspolyper menar man polyper i nässlemhinnan, dvs inne i näsan. Däremot kan man få utväxter som är ”polypösa” till sitt utseende både längre ut vid näsvingen samt i huden i övrigt. Det du beskriver låter inte farligt, men det kan ändå vara klokt att låta din doktor titta på den.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Sex & Samliv

Blåsa vid analöppningen

Hej! Jag har fått en rund och slät blåsa precis vid analöppningen som är ungefär 0,4 mm i diameter. Den är mörk till färgen, nästan blålila.

Sex & Samliv

Känner knölar i samband med onani?

När jag onanerar blir det knöligt på undersidan möjligen lite på baksidan av testiklarna. När jag inte onanerar eller är klar lägger sig "svullnaden" och man känner inte att de varit där utan kan endast känna strängar om man känner noga. Som om sädesledare på undersidan fylls med spermier eller liknande för att sen försvinna känns de som. Absolut ingen smärta eller liknande men undrande för jag har inte uppmärksammat det förrän 2 - 3 månader sen och hittar absolut inget på internet.

Infektioner & Vacciner

Kan munherpes även ge könsherpes?

Hej Jag har nyligen blivit diagnostiserad med hsv-2 (könsherpes), har inte mod att berätta det för killen som jag misstänker är den som smittat mig. Vet att han har munherpes (får utbrott). Kan det vara så att han även har könsherpes men bara får utbrott av sin munherpes? Kan tillägga att jag har hsv-1 (munherpes) också. Tacksam för ett svar ... vet inte hur jag ska handskas med detta. /Amy, 36

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: