Ange ditt sökord

Annons:

Fjällning i hårbotten, psoriasis?

Jag lider av kraftig fjällning från hårbotten. Man kan klia bort stora "kakor" i färgen gul/vit. Kliar så mycket att sår bildas.
Använder mjällschampo, lindrar samma dag som håret tvättas men nästa dag är det likadant igen.
Är det mjäll eller psoriasis? Eller något annat? Min pappa lider av svår psoriasis och jag har hört att det kan vara ärftligt.

Hej!
Det låter som ett väldigt besvärligt seborroiskt eksem eller kan mycket möjligt också röra sig om psoriasis. En skillnad som brukar anges är att vid psoriasis går hudförändringarna ut på huden utanför hårfästet. Men det finns ingen skarp avgränsning mellan psoriasis och seborroiskt eksem om det bara sitter i hårbotten. Sök läkare för bedömning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!