Ange ditt sökord

Annons:

Finns det någon chans att soleksem kan läka för gott?

Hej!

Jag är 18 år och har soleksem.
Finns det någon chans att soleksemet kan läka för gott?
Eller blir det bara värre?

Hej!
Soleksem är vanligt, ca 20% av svenskar beräknas lida av någon form av soleksem. Enligt studier där man har följt upp människor med soleksem efter en längre tid, har de flesta tyvärr kvar sina besvär och många tom blivit sämre. Det du kan göra är att hitta sätt som fungerar för dig, solfaktor hjälper i lindrigare fall, du kan få härdning med UV-ljus vid en hudklinik eller tablettbehandling om det är riktigt besvärligt. Du kan läsa mer om soleksem i dermatologens patientinformation här på hemsidan.
FN

Läs även vanliga frågor och svar om soleksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!