Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och vätska

Hejsan!
Snälla hjälp mig att kunna lämna en knasig teori.
Har en flicka 5 år som aldrig har varit så duktig på att dricka och går sällan på toaletten (har bra håll liksom jag).
Dricker till måltider, så när hon går på toaletten var 4-5 timme är kisset gult.
Kan en sån här sak göra att hon har sina eksem och sin torra hud?
Dvs. kan det hända att vätskeintag och eksem hör ihop eller är det bara dumt att oroa sig för att det skulle vara orsaken till kliig kropp?
För övrigt pigg och duktig tjej.

Jag måste faktiskt hålla med om att detta är "en knasig teori". Torr klådbenägen hud med tendens till eksem är ett anlag man ärver i de flesta fall. Detta kallas det atopiska anlaget och ger då eksem, torr hud, astma och/eller hösnuva. Det har inget som helst att göra med njurarnas funktion som reglerar vätske-intag och vätskebalans.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: