Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och rökning

Jag har haft eksem hela mitt liv och undrar om rökning kan försämra eksemet?
Jag slutade röka i 8 månader förra året och då blev eksemet bättre. Det kan ju bero på att jag slutade i slutet av vinterhalvåret. Sen när jag började röka igen kändes det som om att eksemet blev sämre. När jag började igen så var det i början av vinterhalvåret. Jag vet ju att problemen kan bli sämre under den här perioden. Så jag undrar om rökning kan påverka eksemet?

Hej!
Det finns många publikationer världen över om eventuellt samband rökning-eksem. Sambandet gäller dock framför allt rökning-astma. Eftersom stress och hur man mår psykiskt, kan påverka både eksemet och rökvanorna, låter det mer troligt att det kan finnas samband mellan hur du lever och både att du började röka och blev sämre i eksemet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!