Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och rökning

Jag har haft eksem hela mitt liv och undrar om rökning kan försämra eksemet?
Jag slutade röka i 8 månader förra året och då blev eksemet bättre. Det kan ju bero på att jag slutade i slutet av vinterhalvåret. Sen när jag började röka igen kändes det som om att eksemet blev sämre. När jag började igen så var det i början av vinterhalvåret. Jag vet ju att problemen kan bli sämre under den här perioden. Så jag undrar om rökning kan påverka eksemet?

Hej!
Det finns många publikationer världen över om eventuellt samband rökning-eksem. Sambandet gäller dock framför allt rökning-astma. Eftersom stress och hur man mår psykiskt, kan påverka både eksemet och rökvanorna, låter det mer troligt att det kan finnas samband mellan hur du lever och både att du började röka och blev sämre i eksemet.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: