Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och andningsbesvär?

Hej!
Jag har en 4-årig dotter som först fick vita/hudfärgade plitor på huden på ryggen och i ett knäveck. Det började klia enormt och vi behandlade med en kräm som innehåller jättenattljusolja (vi var oroliga för kortisonsalvan). Den hjälpte på ryggen, men inte lika bra i knävecket.
Det kliar på nätterna och nu börjar hon hosta på kvällarna och säger att hon har svårt att andas.
Vad har hon för eksem? Hur anser ni att de ska behandlas? Kan andningssvårigheter hänga ihop med exemen?
orolig mamma, som inte kommer fram i telefon till husläkaren...

Hej!
Det låter som eksem, och vanligast i din dotters ålder är atopiskt eksem (böjveckseksem). Jättenattljusolja kan ha bra effekt, men förstahandsbehandling är kortisonkrämer vilket är både effektivt och säkert i de flesta fall om man följer ordinerat schema. Nattlig host utan samtidig infektion kan vara ett tecken på astma, och det är viktigt att din dotter får hjälp med detta. Om ni inte redan har fått kontakt med husläkaren rekommenderas att ni söker en barnläkare så att eventuell astma kan diagnosticeras och behandlas. Samtidigt kan recept skrivas för lämplig kortisonkräm och mjukgörande.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: