Ange ditt sökord

Annons:

Eksem och andningsbesvär?

Hej!
Jag har en 4-årig dotter som först fick vita/hudfärgade plitor på huden på ryggen och i ett knäveck. Det började klia enormt och vi behandlade med en kräm som innehåller jättenattljusolja (vi var oroliga för kortisonsalvan). Den hjälpte på ryggen, men inte lika bra i knävecket.
Det kliar på nätterna och nu börjar hon hosta på kvällarna och säger att hon har svårt att andas.
Vad har hon för eksem? Hur anser ni att de ska behandlas? Kan andningssvårigheter hänga ihop med exemen?
orolig mamma, som inte kommer fram i telefon till husläkaren...

Hej!
Det låter som eksem, och vanligast i din dotters ålder är atopiskt eksem (böjveckseksem). Jättenattljusolja kan ha bra effekt, men förstahandsbehandling är kortisonkrämer vilket är både effektivt och säkert i de flesta fall om man följer ordinerat schema. Nattlig host utan samtidig infektion kan vara ett tecken på astma, och det är viktigt att din dotter får hjälp med detta. Om ni inte redan har fått kontakt med husläkaren rekommenderas att ni söker en barnläkare så att eventuell astma kan diagnosticeras och behandlas. Samtidigt kan recept skrivas för lämplig kortisonkräm och mjukgörande.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!