''Diffus temporär magvärk'' - Bitte (43) och Michelle (19) har problem med magen

''Diffus temporär magvärk'' - Bitte (43) och Michelle (19) har problem med magen

''Diffus temporär magvärk'' - Bitte (43) och Michelle (19) har problem med magen

Bitte (43) har problem med magen. Det börjar som en magkatarr men övergår i en klump i halsen som sitter i hela dagen. Det smakar illa i munnen och det svider i halsen. Känner ingen sveda i bröstet eller strupen. Det håller i sig i veckor. Vad är detta och vad ska jag göra. Jag försöker vara positiv och leva med det som min läkare sa. Men det är inte alltid så lätt. Michelle (19) har haft ont i nedre delen av magen på vänster sida. Det startade för några månader sedan med att jag fick så ont att jag inte kunde stå upp. Sedan avtog det efter cirka två timmar men har återkommit ett par gånger med några dagars mellanrum. Vidare har jag småsmärtor hela tiden. Det känns som om något drar där nere, ungefär som håll med ett tryck. Det kommer och går två till fem gånger om dagen, ibland lite starkare, ibland inte så farligt men det känns. Vad kan det vara?
Skrivet av Anders Halvarsson...
Det är här viktigt att man får hela historien. Vilka undersökningar är gjorda? Har du fått någon behandling? Kommer besvären när du böjer dig fram? Har du svårt att svälja? Blir du bättre eller sämre av att äta och dricka? Spelar det någon roll vad du äter och dricker? En fråga som jag speciellt ställer mig i det här fallet är hur det ser ut i matstrupen och då speciellt vid övre magmunnen. Jag håller med att det inte alltid är så lätt.

Och som sagt!!! Har man ihållande smärtor i magen med olika intensitet, bör man alltid gå till läkare för en undersökning.

Teman: 
 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress