Dialog med Adrian (59) som har artros i vänster knäled:

Dialog med Adrian (59) som har artros i vänster knäled:

Dialog med Adrian (59) som har artros i vänster knäled:

ag tar nu Artrox 2ggr/dag. Opererades för 42 år sedan i knäet, men det blev aldrig bra. Kan inte böja helt och känner ofta stelhet, Jag cyklar mycket och simmar också. Är det något mer jag kan göra? Behöver stå på benen i mitt arbete som massageterapeut. Tacksam för svar.
Skrivet av Andreas Aly...
Man undrar förstås, vad Du opererades för 1962 - var det en meniskoperation?

Vad kan man göra mer förutom att cykla, simma och ta Artrox?

1. Jag tycker att Du bör ta kontakt med en sjukgymnast för en diskussion om ev specialträning av vissa muskler kring knäleden och för ev utprovning av knäledsortos.

2. Om inte Artrox fungerar som smärtlindrare så kan man ju alltid testa ett NSAID och där måste man bestämma sig för om man väljer något av de traditionella eller en s.k COX-2-hämmare. Det får du diskutera med Din läkare.

3. Om du har uttalade besvär dagligen och är handikappad i din yrkesutövning är förstås en operation med en knäledsplastik att överväga, men jag förstår om du är tveksam efter dina erfarenheter. Nu har det dock hänt en del på ortopedfronten under de gångna 42 åren ... Lycka till!

Adrian: Hej! Tack för svar! Jättebra att få lite perspektiv. Jag har nu tagit Artrox i ca 1½ månad och det fungerar bra för mig, har mindre besvär med knäet och kan jobba som vanligt, men jag använder ibland stöd. Ska höra med en sjukgymnast småningom om jag borde göra något mer och ev testa knäledsortos. Fantastiskt att kunna fråga så här och få svar i e-brevlådan! Önskar en skön sommar, trots vädret. Mvh Adrian

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress