Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor mellan fingrarna

Jag har de senaste tre åren fått blåsor mellan fingrarna och i handflatorna men inte ovanpå handen under sommaren, blåsorna är små 1-2 mm och kliar inte om jag inte river sönder dem eller petar hål på dem med en nål, vilket säkert är dum men jag kan inte låta bli. På hösten försvinner dom. Jag är nickelallergiker, men jag vet inte om det kan påverka. Är det något som jag bör undersöka?

Hej!
Blåsor på fingrar och i handflator är en form av eksem oftast. Blåsorna skall då verkligen vara det vi hudläkare menar med blåsor, dvs fyllda med klar vattenliknande vätska. Blåsorna sitter ofta på fingersidorna vid denna typ av eksem. Din nickelallergi kan eventuellt bidra till detta. Du bör få hjälp och råd ffa angående hur du skyddar huden mot nötning med mjukgörande kräm tex.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!