"58-årig kvinna" (Yvette) har myalgi i höger skuldra:

"58-årig kvinna" (Yvette) har myalgi i höger skuldra:

"58-årig kvinna" (Yvette) har myalgi i höger skuldra:

Jag har sökt företagsläkaren och fått beskedet att det inte finns något att göra åt det, utan jag måste lära mig att leva med det. Har fått Akupuktur och har en TNS-apparat, plus att jag har prövat många olika sorters värktabletter, bl.a Tiparol, Paraflex comp och Celebra, men inget hjälper. Finns det verkligen ingen värktablett som kan ta bort smärtan? Jag har också börjat få ont i höger ben; kan det också komma från skuldran och dess muskler? Värken styrs av arbete med höger arm. Jag är endast smärtfri om jag sitter still och inget gör. Har också ömtålig mage och får lätt huvudvärk av för mycket tabletter.
Skrivet av Hjortsberg...
Problemet är just som du säger: smärtstillande mediciner hjälper dåligt eller inte alls för KRONISKA smärtor! Detta är ett stort problem för sjukvården och om du ökar din dosering eller lägger till morfinliknande preparat kan du utveckla ett framtida beroende som ju är ett annat stort problem.

Kronisk smärta i nacke/axlar/rygg är tecken på överbelastning av ligament och muskler, vilket lett till ett inflammatoriskt retningstillstånd. Detta kan ta LÅNG tid att bli kvitt. Det du kan göra är att minska din TUNGA och statiska belastning samt att ÖKA din lätta rörlighet med töjning, motion och lätt fysisk aktivitet.

* Värme, bassängbad, sjukgymnastik och massage är yttre hjälp du kan få.
* Lätt vila och lätt fysisk aktivitet är sånt du själv kan styra över och som successivt får smärtan att släppa.

 

Veckans fråga

Två veckor kvar till jul, känner du av julstressen?

Nyhetsbrev

E-postadress