30-årig kvinna är rädd för biverkningar:

30-årig kvinna är rädd för biverkningar:

30-årig kvinna är rädd för biverkningar:

Jag har svår panikångest och även social fobi. Tycker inte att jag får någon hjälp med detta. Jag vill inte äta medicin eftersom jag är rädd för biverkningar. Tar endast Sobril. Går det att bli frisk? Jag vill inte ha det så här jobbigt. Vad finns det för hjälp att få? Tacksam för svar.
Skrivet av Hjortsberg...
Läs först svaret till Gunilla ovan.

Du skriver att du inte tar någon medicin för dina besvär - och här är ju ett av dina problem. Med åren har vi allt mer vant oss vid att preparat som Sobril inte riktigt räknas som mediciner. I själva verket är det inte så. Just denna typ av ångestdämpande medicinering är verkligen både bra och kraftig, men inte helt utan biverkningar Det största problemet är kroppens tillvänjning som gör att man till slut blir beroende av medicinen och när man vill sluta känns det ofta som att besvären snarare ökar än minskar

Det bästa sättet att bli " frisk " är att du tillsammans med en läkare börjar ersätta din medicin med ”insiktsterapi”, så att du känner att orsaken till din ångest minskar och att du bara ska behöva ta Sobril i yttersta nödfall.

Orsaken till att du inte känner dig frisk kan faktiskt vara att du har gjort dig beroende av mediciner – istället för att du har fått hjälp med de verkliga orsakerna till dina besvär.

 

Veckans fråga

Har du drabbats av influensan än i år?

Nyhetsbrev

E-postadress