Fråga från Guest

Fråga från Guest

Hej, jag undrar vad som händer om jag i nuläget skulle bli sjukskriven. Jag har en sgi i grunden på 85% men arbetar just nu 25% och studerar på 50%. Om jag blir sjukskriven innan jag har hunnit börja arbeta 85% igen, får jag då sjukpenning utifrån min studietids-sgi eller min sgi på 85%? Jag har beviljat studiestöd för hela studieperioden.

2016-01-03 16:40

Hej
Här på doktorn.com besvarar vi generella frågor som gäller sjukförsäkringen. Din fråga är komplicerad och svår att svara på

Studerande med studiestöd som före studiernas början har rätt till en sgi får ha den vilande under utbildningstiden. Vilande sgi innebär att du under utbildningstiden som regel inte kan få någon ersättning som är grundad på den vilande sgi’n. När studierna är avslutade kan den vilande sgi’n bli gällande igen.

Läs mer här: http://www.forsakringskassa...

I länken finns också information om vad som gäller om man arbetar och studerar.

Sjukanmälan som studerande kan du göra här: http://www.forsakringskassa...

Hälsningar Runi, handläggare
Från och med 1 januari 2016 kommer Försäkringskassan inte att finnas kvar som expert på www.doktorn.com. Jag vill därför passa på att tipsa om Försäkringskassans kundforum där du kan ställa frågor om sjukförsäkringen och få svar inom 2 timmar. Vårt kundforum öppnar den 4 januari och finns på www.forsakringskassan.se. Välkommen!

 

Veckans fråga

Har du någon gång gått i psykoterapi?

Nyhetsbrev

E-postadress