Ange ditt sökord

Annons:

Upplåst mage, magsmärtor, diarré eller förstoppning känner de flesta till som lider av IBS. Nu erbjuds behandling online via Belly Balance app som utgår från den vetenskapligt bevisade metoden FODMAP. Appen är framtagen av dietister med expertis inom IBS för att minska dina symtom steg för steg och förbättra livskvaliteten.  

Ladda ned Belly Balance app på Appstore eller Google Play

Digital IBS-behandling skapad av leg. dietister:

Enkelt att börja:

Hur fungerar behandlingen?

Steg för steg lär du dig hur din mage fungerar och vad som orsakar dina symtom. Behandlingen hjälper dig att få minskade symtom och ökad livskvalitet. Kombinationen av kunskap om magen, kostbehandlingen FODMAP* och möjligheten att lära dig att hantera stress gör att 97% av dem som genomför behandlingen i appen blir hjälpta. Behandlingen bygger på en kombination av den vetenskapligt bevisade kostbehandlingen FODMAP* och kunskap om magens fysiologi och hjärnans samspel med tarmarna dvs hur stress påverkar hur vi mår. Du genomför behandlingen var du vill och när du vill. Du följer dina framsteg genom statistik och validerade tester. Du blir del av en hängiven community och får stöd av dietister och andra med samma besvär. Behandlingen kan genomföras av alla och du behöver ingen diagnos däremot har du symtom såsom feber, blod i avföringen och ofrivillig viktnedgång så är dessa inte typiska IBS-symtom och bör utredas vidare av läkare innan du fortsätter behandlingen.

*FODMAP är ett akronym och står för Fermenterbara, Oligo- Di- och Monosackarider och Sockeralkoholer (Eng Polyols). Dessa är fermenterbara (jäsningsbara) kolhydrater. FODMAP kommer ursprungligen från Australien där den forskats fram av läkare och dietister och använts sedan 2005. Gemensamt för personer med IBS är att FODMAPs inte absorberas fullständigt. Istället för att snällt smältas och tas upp blir de som snabbmat för våra tarmbakterier, som festar loss rejält i tjocktarmen. Då bildas gaser och vätskebalansen påverkas, vilket orsakar klassiska IBS-symtom.

Ladda ned Belly Balance app på Appstore eller Google Play

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: