På webben

På webben

DOKTORN.com

Med 490 000 unika besökare i månaden, över 20 000 som får nyhetsbrev och såväl Facebook- som Twitter-aktiviteter är det inte konstigt att sidan DOKTORN.com är en av Sveriges största webbsidor för medicin och hälsa som stadigt växer för varje månad. Att nästan 100% av besökarna finner sidan trovärdig, över 90 procent är nöjda med sidans innehåll och navigering - ja, det är vi med rätta extra stolta över! Annonsmöjligheter: Bannerpaket

• En av de största onlineaktörerna inom medicin, hälsa och välbefinnande
• Cirka 490 000 unika besökare i månaden 
• Webben har lång snittid, 2:45 minuter
• Webben har 2,2 sidvisningar i snitt
• Över 20 000 nyhetsbrevprenumeranter
• Hög ranking i sökmotorer som Google

Längst ner på den här sidan har du möjlighet att ladda hem en .pdf från Userneeds samt vår prislista. Den redovisar en undersökning som de utförde för vår räkning där besökarna fick svara på hur de upplevde sajten. Vi är mycket stolta över de fantastiska siffrorna, så ladda gärna hem undersökningen och läs mer!

Vår veckotrafik kan du följa på KIA-index; http://www.kiaindex.se/?object_id=1191&kyear=2015&kweek=2

Materialspecifikationer DOKTORN.com 

Vi använder oss av Google's DFP (Digital for publishing) för bannerhantering.

Nedan finner du den information du behöver gällande format på DOKTORN.com. Annonsformat, storlekar samt maxvikt. Bannern skickas till [email protected] Döp gärna bannern enligt

Kund_Produkt_format_datum/Arla_Fil_250x240_2011-11-01

så är det lättare för oss att administrera bannern. Skriv även ut i mejlet till vilken webbadress bannern skall peka till.

Format

Toppbanner
Storlek: 980 x 240px (bredd x höjd)
Vikt: max 45 kb

Triple widescreen
Storlek: 250x360px (bredd x höjd)
Vikt: max 45 kb 

Dubbel Widescreen
Storlek: 250 x 240px (bredd x höjd)
Vikt: max 40 kb

Enkel Widescreen
Storlek: 250 x 120px (bredd x höjd)
Vikt: max 30 kb

Content banner
Storlek: 510 x 240px (bredd x höjd)
Vikt: max 45 kb

Annonstyper

Bildannons
Det enklaste sättet av annonstyp, med annonsen som stillbild eller som animerad. Giltiga filtyper som fungerar på DOKTORN.com är .jpg och .gif – filer.

Flash
ClickTAG måste finnas med i annonsen för att DOKTORN.com ska kunna mäta kundens antal klick samt möjlighet att kunna ändra länkadress under kampanjens gång (i koden skall ClickTAG skrivas ut clickTAG).
Skapa .swf filen i en så tidig flashtyp som möjligt för att få bäst räckvidd hos DOKTORN.coms målgrupp. Inget externt ljud får förekomma i annonsen. 

Tredje parts annonser
DOKTORN.com premierar främst att kunden använder sig av ovanstående annonsformat då alla de tredjeparts företag som finns på marknaden inte stöds av DOKTORNs annonssystem. Vi kan prova att lägga upp kundens annons, men kan inte garantera att det kommer att fungera. Har man valt att inte använda sig av bildannons utan något av de andra alternativen behöver ni även skicka med en bildfil som kan fungera som backup i fall en besökare inte har en fungerande Flashläsare. 

--

Annonskrav
Doktorn förbehåller sig rätten att avböja icke önskvärda annonser. Annonser ska följa de svenska lagar & regler som gäller för marknadsföring/information av läkemedel, växtbaserade läkemedel, kosttillskott och andra varor och tjänster. Om sponsrad länk leder från Doktorn.com till annonsörs webbsida skall även annonsörens webbsida följa de lagar & regler som anges ovan. Sponsring av Fråga Doktorn eller kampanjer kring sjukdomar för att öka allmänhetens kunskap kring hälsa och medicin sker enligt ett oberoende ekonomiskt stöd där sponsorn inte har någon påverkan på det redaktionella innehållet eller specialisters svar på frågor.