Senaste hälsonyheterna

Senaste hälsonyheterna

För vissa kan det ta längre tid än för andra att anpassa sig efter att ha förlorat en timmes sömn i samband med att vi ställer om till sommartid.
Så påverkas din kropp av sommartid
Två gånger årligen ställer vi om klockan vilket innebär att vi behöver anpassa oss till nya rutiner. Den här återkommande anpassningen skulle kunna påverka vår häl
Motion är en anledning till god hjärthälsa, Tsimanefolkets kvinnor går 16 000 steg om dagen, männen 17 000 steg.
Världens friskaste hjärtan - tack vare motion och kolhydrater
Mycket kolhydrater och motion verkar ligga bakom världens friskaste kärl och hjärtan vilket, menar forskarna, kan leda till att vi behöver omvärdera hur vi ser på
Gluten- och laktosfria våfflor
Vi bjuder på två olika recept som är gluten- respektive laktosfria.
För pollenallergiker är det viktigt att redan tidigt på våren, när de första symtomen gör sig påminda, påbörja behandling., En känd bieffekt är att många kan uppleva dåsighet av allergitabletter. Idag finns dock alternativ som inte ger denna dåsighet, fråga på ditt apotek., Till skillnad från andra allergener, som damm och pälsdjur, är det svårt att undvika pollen då det under pollensäsongen finns i luften överallt.
Pollenallergi - viktigt med tidig behandling
De flesta gläder sig när våren och sommaren står för dörren.
Var med och uppmärksamma Downs syndrom genom att bära omaka par strumpor den 21 mars.
Ta på dig omaka strumpor och rocka sockorna du med!
För att uppmärksamma Internationella Downs syndromdagen kan du ta på dig ett omaka par strumpor idag, ett sätt att både stå upp för alla med Downs syndrom och samt
Personer med Downs syndrom är individer och bara för att man har Downs syndrom betyder inte det att alla med Downs syndrom är likadana.
Allt om Downs syndrom
"En person som har diagnosen downs syndrom är först och främst en individ med unika kvaliteter och med samma grundläggande behov som alla andra människor: att bli
Information om återhämtning i hemmet redan på sjukhuset skulle kunna förbättra situationen för tarmcancerpatienter menar forskare.
Forskare: Individanpassa uppföljningen efter tarmcanceroperation
Att uppföljningen för tarmcancerpatienter är standardiserad, trots att patienterna har en rad olikheter, menar forskare är problematiskt.
För den som inte är diagnostiserad med glutenintolerans kan det bara vara en dyr historia att köpa glutenfritt i butikerna.
Allt mer populärt med glutenfritt - men experterna är kritiska
Att köpa glutenfritt har de senaste åren blivit allt mer populärt och livsmedelsindustrin och butikerna har varit snabba med att haka på den ökande efterfrågan.
Vi arbetar, ser på teve, lyssnar på radio eller kollar mobiltelefonen i sängen som inte längre är en plats där man bara sover.
Vad är sömn och vad gör den?
Sättet vi ser på sömn har förändrats och så även våra sovvanor.
Smarrig smoothie för ljuva drömmar
En god natts sömn kräver rätt sorts mat innan läggdags och vi vet precis vilket recept du måste testa!