Ange ditt sökord

Träna dig 10 år yngre

Träna dig 10 år yngre

Shirin Djavidi har skapat träningsboken ”Träna dig 10 år yngre” (Fitnessförlaget/Bonnier Fakta), med övningar som passar just dig.

Annons:

Det finns även ett ”Kom i form-test”, motiveringstips och möjligheten att själv fylla i sina träningsmål. Boken har även spännande fakta och tips om hur du kan må ännu bättre. Fokus ligger på att hälsan som helhet är lika viktigt som själva träningen.

Träningsövningar

Rygglyft

  • Gör så här: Ligg på mage. Sträck ut armarna framför kroppen. Tänk dig att du ska bli så lång som möjligt. Som om någon drar i dina armar åt ena hållet och dina ben åt andra hållet. Gör ett litet lyft med överkroppen, liksom underkroppen och låt armar och ben pendla diagonalt.
  • Du tränar främst: Rygg, baksida lår och rumpa. Men även mage.
  • Enklare variant: Om det blir för jobbigt med både armar och ben i början, låt fötterna ligga kvar i marken och lyft bara överkroppen med händerna vid öronen.

 

Knäböj på diagonalen

  • Gör så här: Stå axelbrett med fötterna, och på din exetube med ena foten. Gör en sned knäböj ner åt sidan. Dra bandet diagonalt uppåt. Som om du plockar upp något på golvet och ställer upp det på översta hyllan. Gör övningen tio gånger på ena sidan innan du byter sida. Övningen går alldeles utmärkt att göra utan exetube (Extube ett slags gummiband med handtag, fråga i sportbutik så får du hjälp att hitta rätt träningsredskap).
  • Du tränar främst: Rumpa, lår, sneda magmuskler och armar. 

 

Pendeln

  • Gör så här: Håll gummibandet spänt mellan händerna ovanför huvudet och sträck dig mot himlen. Låt underkroppen vara helt stilla. Pendla i en jämn rörelse från sida till sida genom att bara röra överkroppen. Försök att hålla höftpartiet så stilla som möjligt. 
  • Du tränar främst: Sneda magmuskler och bål.

Tempohöjare, Jump’n Jacks

  • Gör så här: Hoppa isär och ihop med armar och ben samtidigt. Håll tempot så gott du kan. En gammal klassiker du säkert känner igen.
  • Du tränar främst: Kondition, koordination, ben och armar.

Övningarna är hämtade ur boken ”Träna dig 10 år yngre” (Fitnessförlaget/Bonnier Fakta).

 

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: