Ange ditt sökord

Hemmagjord hälsosylt

Hemmagjord hälsosylt

Sylt som en magsmart hälsoboost, finns det? Javisst - och du gör den enkelt på egen hand! Till skillnad från vanlig sylt eller sockerfri fusksylt med sötningsmedel är denna bara bra för din hälsa och din mage.

Annons:

Fröna är proppade med vattenlösliga fibrer och andra nyttigheter och bären och mangon bidrar med hälsobringande polyfenoler och underbar smak, helt utan tillsatt socker. 

Receptet är hämtat ur Magsmart – mat för en lugnare mage och bättre hälsa (Fitnessförlaget), som innehåller recept på hur du bäst lagar och äter mat som håller magen frisk. 

Ingredienser

  • 500 g blåbär och hallon, frysta och tinade
  • 100 g mango, fryst och
  • tinad (eller cantaloupemelon)
  • ½ dl chiafrön
  • 2 msk psylliumfrön

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser och mixa ordentligt med en mixerstav. Klart!
  2. Tips! Vill du ha sylten lite lösare i konsistensen kan du tillsätta lite vatten när du mixar sylten. Blir det sylt över kan den förvaras med lock i kylen i minst en vecka.
 
Annons:

Receptet här hämtat ur Magsmart – mat för en lugnare mage och bättre hälsa (Fitnessförlaget) av näringsfysiologen David Jonsson 

Den här artikeln handlar om:

Läs även

Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: